Ironfist72's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Η μηχανή αναζήτησης του μέλλοντος

Posted by ironfist72 στο 23 Απριλίου, 2008

Η αύξηση της ταχύτητας πρόσβασης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο ιντερνετ.

Μια παράμετρος αυτών των αλλαγών είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που κάνουν την περιηγηση μας πιο ευχάριστη και χρηστική.Εξερευνώντας λοιπόν «έπεσα πάνω» σε μια τέτοια εφαρμογή.Μια μηχανή αναζήτησης που προσφέρει οπτικοποιήμενα αποτελέσματα.

(Link στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής)

searchme_screenshot_thumb 

Μέχρι στιγμής και οι μηχανές αναζήτησης βασίζονταν στην φιλοσοφία του αρχικου web.Δηλαδή κείμενο.Γράφουμε και διαβάζουμε.Και ήταν φυσιολογικό κατά μια έννοια καθώς οι ταχύτητες δεν προσφέροταν για κάτι παραπάνω.Τουλάχιστον όχι στην χώρα μας.

Όμως πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Η διείσδυση του ιντερνετ στο μέσο ελληνικό σπίτι είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, οι ταχύτητες έχουν εκτοξευθεί προς τα πάνω και μπορούμε πλέον να δούμε πως είναι το πραγματικό ιντερνετ.

Η μηχανή αναζήτης λοιπόν που ανακάλυψα προσφέρει

α) «τεχνητή νοημοσύνη» σε αρχικό στάδιο. Όμως ακόμη κι έτσι είναι εντυπωσιακό. Καθώς πληκτρολογείς αρχίζει να εμφανίζει αποτελέσματα και κατηγοριοποιημένες επιλογές. Συνήθως δεν προλαβαίνεις να γράψεις ολόκληρη την λέξη και εμφανίζεται η κατηγορία -μια ή πολλές- στην αποία ανήκει η αναζήτηση μας.

χωρίς τίτλο1 χωρίς τίτλο2 χωρίς τίτλο3 αναζήτηση

β) Oπτική απεικόνιση των αναζητήσεων μας, σε πραγματικό χρόνο. Βλέπεις την σελίδες προτού καν τις επισκεφτείς.

χωρίς τίτλο4

γ) Scroll bar.  Μόλις επιλέξεις να δεις -κυριολεκτικά- τα αποτελέσματα της αναζήτησης σου, μπορείς να μετακινηθείς μπρος-πίσω χωρίς να φύγεις από την κεντρική σελίδα της εφαρμογής. Με την ροδέλα του ποντικιού ή την μπάρα που διαθέτει, μπορείς να φέρνεις σε πρώτο πλάνο κάθε σελίδα.

 δ) κείμενο. Μόλις δεις μια σελίδα που ίσως θα σε ενδιέφερε να ανοίξεις, κάνεις απλά κλικ στο βελάκι που υπάρχει κάτω από την εικόνα και βλέπεις τις συνηθισμένες γραπτές πληροφορίες που θα έβλεπες στην yahoo, στην google και σε οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μηχανή αναζήτησης.χωρίς τίτλο5

Όσοι χρησιμοποιούν internet explorer 7 και firefox 2 μπορούν πολύ εύκολα να την προσθέσουν με ένα κλικ στην λίστα με τις ενσωματωμενές μηχανές αναζήτησης που ο browser τους διαθέτει.

προσθήκη

Αξίζει πιστεύω να την δοκιμάσετε.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να αποκτήσετε πρόσβαση. Eίναι ακόμη σε private beta (ιδιωτική δοκιμαστική) μορφή όμως σου προσφέρουν την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσεις.

registration

Δείτε σχετικό video

 

Σχολιάστε