Ironfist72's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Το κρατικό κανάλι του Π.Ο.Κ

Posted by ironfist72 στο Νοέμβριος 11, 2008

Έχω μια ελπίδα.

Του χρόνου που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων θα βρίσκονται στο συνδρομητικό κανάλι, να πάψουμε να πληρώνουμε για το κακέκτυπο μιας ιστορικής εκπομπής.

Ένα ανέκδοτο που το μόνο που έχει κρατήσει είναι το όνομα. «Αθλητική Κυριακή»

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από το να χαρακτηρίζεται γραφική. Με πρόσχημα την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις,μια εκπομπή που πληρώνεται αναλογικά από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες, έχει γίνει εδώ και χρόνια εκπομπή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ όσον αφορά τον χρόνο που αφιερώνεται σε αυτές σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες. 

   Κάποιοι που θα πουν πως είναι σωστό γιατί διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό οπαδών από τις υπόλοιπες.

 1ον.  Θα απαντήσω με μια λέξη (αν και δεν είμαι οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας) : ΠΑΟΚ

Μια ομάδα που κοντράρεται στα ίσα όσον αφορά τον αριθμό των οπαδών της με αυτές. Που είναι ο μόνιμος καλεσμένος στο πάνελ για αυτή την ομάδα κύριοι της ΕΡΤ;

Που είναι οι αναλύσεις επί αναλύσεων για το παιχνίδι της; 

2ον.  Σκασίλα μας.

Το συγκεκριμένο κανάλι κύριοι το πληρώνει κάθε Έλληνας φορολογούμενος. Ακόμη και η γιαγιά στα Τζουμέρκα που δεν έχει ιδέα αν η μπάλα είναι γεμάτη με αέρα ή φτερά χήνας. Το συγκεκριμένο κανάλι οφείλει να αφιερώνει ΣΕΒΑΣΤΟ ΧΡΟΝΟ  σε όλες τις ομάδες. Τελεία και παύλα. Δεν είναι δυνατόν να δείχνει 5 φορές σε επανάληψη πως στραβοπάτησε ο Χ παίκτης μιας εκ των τριών και έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει ευκαιρία και να φτάνει στο σημείο, γκόλ ομάδων της περιφέρειας να τα δείχνει 1 μόνο φορά.

Και άντε. Τα χρόνια που ξαναβγήκε στον αέρα αυτή η εκπομπή με την νέα της σύνθεση, όλοι εμείς που πληρώνουμε το κρατικό κανάλι, απλά δεν ασχολούμασταν.

Όμως πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν είναι μόνο ο χρόνος που αφιερώνεται στις συγκεκριμένες 3 ομάδες. Είναι και ο ρόλος που παίζουν ο παρουσιαστής και οι μόνιμοι καλεσμένοι του πάνελ. 

  Όπως για παράδειγμα η χθεσινή επίθεση του βετεράνου τερματοφύλακα που σχολιάζει τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε βάρος μιας άλλης ομάδας, αφήνοντας αιχμές για διασύνδεση της με κέντρα αποφάσεων εξαιτίας της παρουσίας ενός συγκεκριμένου ατόμου στην διοίκηση της. Άσχετα που κρίνοντας συνολικά τα φετινά παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να πει πως η συγκεκριμένη ομάδα (ΠΑΟΚ) έχει ωφεληθεί από την διαιτησία, πέραν μιας απόφασης στο προχθεσινό της παιχνίδι. Άσχετα που όταν ο συγκεκριμένος κύριος αγωνιζόταν οι παρεμβάσεις ΚΑΙ της διοίκησης της ομάδας του στον επηρεασμό των διαιτητών κάθε άλλο παρά διακριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Πόσες φορές κ.Βασίλη Κωσταντίνου, αποφάσεις διαιτητών δεν στέρησαν το ψωμί ποδοσφαιριστών αντίπαλων ομάδων; Πόσες φορές διαιτητικά εγκλήματα δεν σας χάρισαν βαθμούς και έκλεψαν το πριμ αντιπάλων ποδοσφαιριστών;

Ήταν τυχαία ανθρώπινα λάθη;    

       Ή επειδή οι παράγοντες σας λειτουργούσαν φαινομενικά από μόνοι τους, αυτό αλλάζει τα γεγονότα….

 

Θα έπρεπε να ντρέπεστε να αναφέρεστε (εσείς και οι υπόλοιποι μόνιμοι καλεσμένοι της εκπομπής) σε θέματα διαιτησίας και εύνοιας της σε ομάδες πέραν των δικών σας. Και στην τελική, αναλωθείτε ΜΟΝΟ στον ρόλο σας. Να σχολιάζεται -ΜΟΝΟ- τα θέματα της ομάδας σας.Τουλάχιστον όσο βρίσκεστε σε μια εκπομπή που την πληρώνει το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας.

 Από την άλλη έχουμε την στάση του παρουσιαστή-μαριονέτα της εκπομπής που παρουσίασε την αντίδραση της θιγόμενης ομάδας με καθυστέρηση και ολοκλήρωσε την μεροληπτική του στάση λέγοντας (μετά από ένα διαφημιστικό διάλειμμα) πως οι 2 άνθρωποι που ήθελαν να παρέμβουν και είχαν καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο, αν θέλουν και επιμένουν (!!!) να βγουν, να ξανακαλέσουν !!! Τι λέτε κύριε Παπαδημητρίου…Και έδωσε βήμα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα !!! Είστε σοβαρός κ. Παπαδημητρίου;

Για να μην αναφερθούμε σε άπειρες παρόμοιες περιπτώσεις. ‘Οπως τους προσωπικούς του αήθεις χαρακτηρισμούς εις βάρος του προέδρου άλλης ομάδας στο πρόσφατο παρελθόν….

Πλέον η διοίκηση της ΕΡΤ είναι υπόλογη.

Πλέον το ποτήρι ξεχείλησε.

Η λύση του παρακαταθηκών και δανείων όπου μπορεί κάποιος να καταθέσει χρήματα και να πάψει να πληρώνει την ΕΡΤ με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ δεν είναι πλέον λύση. Προσωπικά δεν πρόκειται να δεσμεύσω ούτε 1 ευρώ των χρημάτων μου για χάρη τους.

Άν δεν αλλάξει άδρην η κατάσταση με την συγκεκριμένη εκπομπή, αν δεν υπάρξει παρέμβαση των καλοβολεμένων βουλευτών ΟΛΩΝ των κομμάτων υπάρχει και η δικαστική οδός. Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί το καταστατικό του συγκεκριμένου δημόσιου οργανισμού και οι κανόνες που πρέπει να διέπουν την λειτουργία του.

Για παράδειγμα, από το άθρο 14, Νόμος 1730/1987

2. Οι ραδιoτηλεoπτικές εκπoμπές της ΕΡΤ-Α.Ε. απoβλέπoυv στηv εκπλήρωση τωv στό­χωv της Δημόσιας Υπηρεσίας, εξυπηρετoύv τις δημoκρατικές, κoιvωvικές και πoλιτιστι­κές αvάγκες της κoιvωvίας και απoτελoύv παράγovτα της διασφάλισης της πoλυφωvίας.

Τα ραδιoτηλεoπτικά πρoγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύvovται σε όλα τα τμήματα τoυ πληθυσμoύ, λαμβάvovτας υπόψη τις αvάγκες ειδικώv κoιvωvικώv κατηγoριώv, χωρίς vα επηρεάζovται από τo βαθμό θεαμα­τικότητας και ακρoαματικότητας τωv εκπo­μπώv πoυ πρooρίζovται γι’ αυτές.

     

Για εκτενέστερες αναλύσεις του νόμου και μελλοντικές δράσεις -εφόσον δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή όσον αφορά την συγκεκριμένη εκπομπή- τον λόγο θα έχουν από την νέα χρονιά οι δικηγόροι.

Το ποτήρι ξεχείλησε κύριοι.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: