Ironfist72's Weblog

Just another WordPress.com weblog

Προγράμματα

BackUp software

clip_image002

Δωρεάν προγράμματα:

Drive Backup Express 9.0

Macrium Reflect Free Edition

Drive SnapShot 1.3

Εμπορικά προγράμματα:

(συγκριτικό τεστ)

Free Antivirus software

κατά σειρά αξιολόγησης (προσωπικές εκτιμήσεις)

clip_image004Avira AntiVir Personal – FREE Antivirus

(δεν διαθέτει email scanner και antispyware όμως είπαμε πως θα εγκαταστήσουμε ξεχωριστά πρόγραμμα antispyware, οπότε μένουμε στα θετικά. Πολύ ελαφρύ και με εξαιρετικά ποσοστά ανίχνευσης απειλών, ακόμη και των πιο δύσκολων να ανιχνευτούν όπως τα rootkits, οπότε ακόμη κι αν ανοίξετε ένα email και ακολουθήσετε την σωστή διαδικασία και κάνετε manual scan θα σας προστατεύσει αποτελεσματικότατα. Κι αν ξεχαστείτε πάλι θα είναι δύσκολο να περάσει το ζιζάνιο)

avast! 4 Home Edition – FREE antivirus

(πιο ολοκληρωμένο προϊόν, καθώς διαθέτει ο,τι και μια εμπορική έκδοση: browser protection,email scanner, instant messenger scanner, αλλά αισθητά πιο αργό όταν πραγματοποιούμε full system scan και με αρκετά false alarms).

AVG Anti-Virus Free Edition

(πολύ καλά ποσοστά ανίχνευσης όμως το πιο αργό με διαφορά. Βάζετε το να σκανάρει Κυριακές πρωί ή όταν πηγαίνετε για καφέ)

Σημ.

Τα παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν. Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ποτέ γι αυτά.

Αν επιθυμείτε να περάσετε σε μια εμπορική εφαρμογή, τότε στα παρακάτω (2) sites θα βρείτε συγκριτικά τεστ ανάμεσα στην πλειοψηφία των antivirus. (Η πρώτη αναγνωρίζεται -κατά κάποιο τρόπο- από τις εταιρίες, η δεύτερη ανήκει σε πανεπιστήμιο. Τα αποτελέσματα και των δυο αναφέρονται από τα μεγαλύτερα περιοδικά και sites που ασχολούνται με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο).

Πάντως, είτε πρόκειται για free είτε όχι, τα τεστ είναι απλά μια καλή ένδειξη. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα σας οδηγήσουν να επιλέξετε ένα προϊόν αυτής της κατηγορίας. Και θα καταλήξετε μόνο εφόσον τα δοκιμάσετε στην πράξη. Α! και να έχετε πάντα υπόψιν σας πως:

Ο απερίσκεπτος χρήστης με τα καλύτερα προγράμματα προστασίας,

κινδυνεύει περισσότερο από τον συνετό χρήστη με τα χειρότερα.

Free Antispyware software

clip_image006

SUPERAntiSpyware

(το δυνατότερο εργαλείο ανίχνευσης αυτή την στιγμή. Όμως δεν διαθέτει real time protection για να σας προστατεύσει πριν κολλήσετε κάτι. Από την άλλη, όταν θα το τρέξετε θα βρει σχεδόν τα πάντα.)

Malwarebytes’ Anti-Malware

(πολύ καλό και με ιδιαίτερη προτίμηση στα Trojans= δούρειοι ίπποι, παρόλο που οι τελευταίοι είναι περισσότερο αρμοδιότητα των antivirus).

Ad-Aware 2008 Free

(πιο φιλικό στην χρήση αλλά με μικρότερα ποσοστά ανίχνευσης σκληροπυρηνικών απειλών)

Spybot – Search & Destroy

(με περισσότερες επιλογές και το μόνο από τα δωρεάν, με κάποιας μορφής real time protection.Μπορεί για παράδειγμα να μπλοκάρει tracking cookies και την εκτέλεση activeX. Επίσης παρουσιάζει αναλυτικά αποτελέσματα σχετικά με τα ευρήματα του ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και σας δίνει επιλογές

(εάν για παράδειγμα θελήσετε να εγκαταστήσετε ένα καθόλα νόμιμο πρόγραμμα θα ανιχνεύσει τις αλλαγές και θα σας ρωτήσει αν επιτρέπετε την εγγραφή του στο μητρώο των windows =registry. Ακόμη, είναι το πλέον καλομεταφρασμένο στα ελληνικά, από οποιοδήποτε δωρεάν πρόγραμμα κάθε είδους που κυκλοφορεί στο ιντερνετ).

Σχόλιο:

Επειδή κανένα από τα 3 πρώτα δεν διαθέτει προστασία σε πραγματικό χρόνο, θα σας πρότεινα να εγκαταστήσετε το τελευταίο ως το βασικό σας δωρεάν anti-spyware πρόγραμμα και όποιο από τα άλλα 3 θέλετε (αυτή τη στιγμή το SuperAntipsyware είναι το καλύτερο, αύριο μπορεί να μην είναι) ως βοηθητικό, με το οποίο θα κάνετε περιοδικά σκαναρίσματα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μπορείτε φυσικά να ρίξετε μια ματιά σε εμπορικές εφαρμογές που σαφώς προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία

(κρατώντας πάντα αυτό που εκείνη την στιγμή θα είναι το καλύτερο από τα δωρεάν για να σκουπίζετε όσα τυχόν ξεφύγουν από το βασικό σας όπλο)

Σημ:

Απλά ο καθένας πρέπει να έχει υπόψιν του πως τα antispyware, λόγω της φύσης τους είναι δύσκολο να συγκριθούν.

Γι αυτό τον λόγο και δεν γίνονται συγκριτικά τεστ όπως συμβαίνει με τα antivirus. Μην ψάξετε λοιπόν στο ιντερνετ για τεστ και άλλα σχετικά. Μόνο μέσα από συζητήσεις και σχόλια θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την αποτελεσματικότητα τους.

Βάση αυτών, τα 2 καλύτερα τα τελευταία 3 χρόνια είναι το Spy Sweeper και το SpywareDoctor.

Free Firewall softwarej0431622

Sunbelt Personal Firewall (Kerio)

(εύκολο στην χρήση και φιλικό)

Comodo Firewall Pro

(πιο δυνατό αλλά και κάπως πιο δύσκολο)

Είπαμε, αν το antivirus που τελικά εγκαταστήσατε είναι σουίτα ασφαλείας βασιστείτε στο ενσωματωμένο firewall που διαθέτει. Στο μέλλον και αφού εξοικειωθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε, να ρωτήσετε και να αποφασίσετε αν σας χρειάζεται ένα από τα παραπάνω 2 ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα.

Τελειώνοντας με τα προγράμματα, καλό είναι να εγκαταστήσετε στον browser σας και κάποιον σύμβουλο περιήγησης. Πρόκειται για πρόσθετα που συνδέονται σε μια βάση δεδομένων που ενημερώνεται διαρκώς και σας αποτρέπουν από το να επισκεφτείτε περίεργες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του υπολογιστή σας.

Τα 2 καλύτερα και πιο αξιόπιστα είναι το McAfee SiteAdvisor και το WOT

Σημ:

(προσωπικά προτιμώ το WOT. Βασίζεται στους χρήστες, ο καθένας μπορεί να χαρακτηρίσει βαθμολογήσει ένα site προσφέροντας στην ενημέρωση του, είναι πολύ πιο ελαφρύ από το πρώτο και εμφανίζει εικονίδιο δίπλα στα αποτελέσματα των 3 μεγαλύτερων μηχανών αναζήτησης, Google, Yahoo, Live Search ώστε να ξέρουμε πόσο ασφαλής ή όχι είναι η κάθε ιστοσελίδα. (και εφόσον θέλουμε, παρέχει λεπτομερή ανάλυση σχετικά με την εκάστοτε βαθμολόγηση)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: